گزارش جلسه انجمن بیهوشى فارس
گزارش جلسه انجمن بیهوشى فارس با حضور جمعی از اساتید و مسولین دانشگاهی و ریاست محترم انجمن بیهوشى ایران
گفتار اول
مورخه دوم تیر ماه جاری جلسه انجمن بیهوشى استان فارس بمناسبت تشریف فرمایی جناب آقای دکتر سلیمی ریاست محترم انجمن بیهوشى ایران و با حضور جمعی از اساتید ومسولین دانشگاه شیراز، جناب آقای دکتر خسروی ریاست محترم دانشکده پزشکی، جناب آقای دکتر جویبار ریاست محترم بیمارستان نمازی،استاد اسماعیلی و استاد فربود و استاد معین وزیری اساتید پیشکسوت دانشگاه شیراز،جناب آقای دکتر زند ریاست محترم انجمن مراقبت ویژه استان فارس،جناب آقای دکتر سهم الدینی ریاست بخش بیهوشی وگروهی از متخصصین محترم بخشهای غیردولتی واعضای انجمن فارس در محل سالن اجتماعات بیمارستان دنا تشکیل شد
اولین سخنران جلسه آقای دکتر جویبار ریاست محترم بیمارستان نمازی ضمن خوش آمد گویی به ریاست انجمن ایران با ایراد بیاناتی خواسته های جامعه بیهوشی را برشمرده ویکی از علل عمده تصمیمات مطالعه نشده وناگهانی را برای رشته بیهوشی، نبودن اطلاعات و آمار جامع از کل جامعه بیهوشی کشور دانسته وپیشنهاداتی در مورد جمع آوری اطلاعات صحیح در مورد تعداد متخصصین ونسبت آن با رشته های دیگر و توزیع جمعیتی و نیازکشور برشمردند وبه نسبت روزهای کاری فعال، تعداد متخصصین بیهوشی را در حال حاضر بیش از نیاز مملکت ودرخواست کاهش پذیرش دستیار بیهوشی شدند و جهت اعتلای رشته بیهوشی خواستار استفاده از نیرو های بالقوه این رشته،اساتید پیشکسوت و شخصیت های علمی و بانفوذ وشخصیت های حقیقی و حقوقی اجرایی و انجمن ها در جهت ارائه برنامه استراتژیک بیست ساله بیهوشی نمودند.
گفتار دوم
سخنران دوم جلسه استاد نیکخو ریاست انجمن فارس وقائم مقام انجمن ایران بودند تشریف فرمایی ریاست انجمن مرکزی ایران دکتر سلیمی را مغتنم شمرده گزارش عملکرد انجمن فارس و پاره ای از اقدامات و عملکرد های انجمن مرکزی در خصوص بر مخالفت با تاسیس دستوری کارشناسی ارشد بیهوشی،افزایش پذیرش دستیار و میزان تعرفه ها مطالبی را به سمع حضار رساندند و عنوان کردند در مباحث بالا رکن و مشاور اصلی این امور باید انجمن مرکزی ایران باشد
دکتر نیکخو خاطر نشان نمودند بعضی مراکز آموزشی که اخیرا متقاضی پذیرش دستیار شده اند براساس کوریکولوم آموزشی مصوب، فاقد صلاحیت آموزشی هستند و پذیرش دستیاردر این مراکز موجب کاهش کیفیت و توانایی فارغ التحصیلان خواهد شد.
موضوع دیگری که تاکید داشتند فعال نمودن پارلمان بیهوشی بعنوان نهاد تصمیم گیری قوی وابلاغ مصوبه ها از طرف انجمن مرکزی است.وخاطرنشان نمودند تصمیمات صنفی وعلمی رشته بیهوشی نمی بایست تنها بوسیله هیات بورد اتخاذ گردد ومشارکت پارلمان بیهوشی در این امور از ضروریات هست. هر اقدام یا بیانیه صنفی میبایستی از طریق ریاست انجمن مرکزی باشد و افراد غیر مسئول در صدور بیانیه از طرف انجمن منع شوند.
برای ارتقا سطح معیشتی متخصصین بیهوشی پیشنهاد کردند شرکت سرمایه گذاری متخصصین بیهوشی کاراتر از وضع موجود فعالیت نماید .
در مورد وضعیت اشتغال اغلب متخصصین که به صورت قراردادی ، مشارکتی و یا به ثمن بخت با بیمارستانهای دولتی یا خصوصی و یا سهامداران همکاری میکنند و درصد بهره مندی ایشان از عملکردشان قاعده و استاندارد خاصی ندارد علاوه بر آن دوگانگی برخورد وزارتخانه وسازمانهای بیمه گر وبیمارستان ها با رشته بیهوشی مزید بر نارضایتی و ناراحتی همکاران مختلف هست این امور موجب استثمار بعضی متخصصین بیهوشی توسط بیمارستان هااعم از خصوصی و دولتی شده و عدم امنیت شغلی بسیاری همکاران را به همراه دارد
ایشان ضمن ابراز نارضایتی از این معضل خواستار مشارکت بیشتر سهامداران ومسئولین در رفع این مشکل شدند و از همکاران خواستند راهکارهای اجرایی در مقابله با مشکل اشتغال متخصصین بیهوشی ارائه دهند به عنوان اولین اقدام خواستار جمع آوری اطلاعات و بدست آوردن بانک اطلاعاتی جامع از وضعیت شغلی همکاران و فرصتهای شغلی موجود در استان شدند. با تأکید بر حفظ محرمانه بودن درآمد افراد جمع آوری این اطلاعات را در گسترش عدالت و بهتر شدن تصمیم های آتی انجمن مؤثر دانستند
موضوع مورد بحث دیگر معضل سازمانهای بیمه گر در طرح جاری پزشک خانواده در استان هست که با غیر بالینی خواندن تخصص بیهوشی مُهر ایشان درامر نسخه نویسی اعتبار ندارد که مقرر گردید با مشورت استاد خسروی این امر به ریاست دانشگاه علوم پزشکی شیرازانعکاس یابد واز طریق وزارتخانه پیگیری گردد.
مطلب دیگرپیشنهاد تدوین اساسنامه جدید انجمن با توجه به شرایط جدید و نیاز های رشته و مشارکت ونظرات کارشناسی انجمن های استانها. در خاتمه از همه همکاران درخواست شد در شبکه اجتماعی ضمن حضور فعال دقت نموده و آنچه را که شایسته شخصیت متخصصین بیهوشی است درج نموده و از توهین به جایگاه ها وشخصیت ها خودداری کنند.
گفتار سوم
در ادامه از استاد اسماعیلی درخواست گردید بیاناتی را اظهار نمایند. ایشان ضمن خیر مقدم به جناب دکتر سلیمی وتمجید از شخصیت ومتانت ایشان، توصیه هایی در جهت رفع کدورت بین مسولین فعلی و قبلی انجمن مرکزی نموده و از اینکه ریاست محترم انجمن ایران در زمینه های مختلف جهت پیشبرد اهداف رشته بیهوشی در ایران فعالیت های گوناگون در سطوح مختلف دارند قدردانی و آرزوی موفقیت و از مسولین جامعه بیهوشی درخواست همدلی و همراهی با ایشان را نمود.
پس از سخنان استاد اسماعیلی آقای دکتر ناصرزاده دبیر انجمن فارس گزارش مبسوطی از عملکرد و فعالیتهای چند ماه گذشته ارائه و نقطه نظرهای خود را در چند بخش اظهار نمودند که اهم مطالب به این قرار است:
در خصوص تولید بودجه برای انجمن های مرکزی و استان ها ضمن در خواست پرداخت حق عضویت اعضا، برگزاری کنگره ها و تعامل با شرکتهای تولید کننده تجهیزات و داروهای مصرفی بیهوشی، اسپانسر ها پیشنهاداتی ارائه نموده و در خصوص نشریه انجمن بیهوشى وتغییرات بنیادی در فرمت نشریه صحبت شد.موضوع مهم دیگر در مورد فلوشیپ های بیهوشی بحث شد واظهار شد امروزه فلوشیپ ها اعتبار رشته بیهوشی محسوب میشود و پیشنهاد شد زیر مجموعه های دیگری از جمله خدمات خارج از اتاق عمل بیهوشی میتواند به یک رشته فلوشیپ تبدیل شده ودرخواست مطالعه و تدوین کوریکولوم آموزشی این رشته را نمودند.از دیگر مواردی که میتواند بصورت فلو مورد توجه باشد رشته اورژانس ها میباشد.
در مورد تنظیم تقویم برگزاری کنگره ها نیز پیشنهادات ارائه شده ودرخواست گردید کنگره بین الملل بیهوشی در سال ۹۷ در شیراز برگزار گردد که مورد تایید حاضرین قرار گرفت.
سخنانی نیز در مورد مشکلات اقتصادی متخصصین بیهوشی که بصورت پرویلیج کار میکنند و شامل هیچگونه مزایای رفاهی وبازنشستگی یا افکار افتادگی نمیشوند وغالبا مجبور به شکایت به اداره کار جهت احقاق حقوق خود هستند ایراد شد و درخواست شد راهکاری اندیشیده وتدوین گردد
گفتار چهارم
استاد دکتر فربود دیگر سخنران جلسه بودند
ایشان نیز حضور ریاست محترم انجمن مرکزی رامغتنم و ضمن تایید خصوصیات شخصیتی و علمی، ایشان را والا برشمردند. سپس باسخنانی ناصح و بانگاهی به پیشینه تاریخی اقوام ایرانی و تحلیل علل تحولات تاریخی و علمی کشور در ادوار حکام گذشته که موجبات مهاجرت ایرانیان فرهیخته ودانشمند را فراهم گردیده ، فرار مغز ها وژن های باهوش را فاجعه تاریخی امروز این سرزمین دانستند و به مشارکت در ساختار علمی وتقویت بنیه رشته بیهوشی که به حق سهم بزرگی در پیشبرد علم پزشکی دارد ، توصیه هایی نمودند. وبا بر شمردن حسنیات وتمجید از پشتکار و درایت گروهی از حضار از جمله استاد دکتر خسروی ریاست محترم دانشکده پزشکی، وآقایان دکتر سهم الدینی رئیس بخش بیهوشی. آقای دکتر جویبار ریاست بیمارستان نمازی. آقای دکتر زند عضو هیات علمی وهد دپارتمان مراقبت های ویژه دانشگاه شیراز، و جمعی از دیگر مسئولین که قبلا افتخار شاگردی ایشان را داشته اند و همگی در راستای اعتلای رشته بیهوشی قدم های موثری برداشته اند بیاناتی ایراد نموده و همچنین تاریخچه ای از فعالیت های هیئت بورد وارتقا علمی وعدم بکار گیری سفارشات در ارزیابی دستیاران و تاکید بر آرمان خود که (نه نوچه پروری کردم و نه نوچه کسی شدم) سفارشات نموده و با بیان خاطراتی در مورد استثمار انسان از انسان اعلام نارضایتی وتوصیه به توقف و مشارکت جامعه بیهوشی در پیش گرفتن این اخلاق ناپسند شدند.
در بیان دیگری به مقایسه جایگاه و درآمد رشته بیهوشی در ایران وکشور های پیشرفته اروپایی و آمریکا پرداخته وعلل آنرا بر شمرده وعلت عدم پیشرفت رشته بیهوشی در ایران را ضعف در شاکله واسکلت بندی وسطحی نگری در مسائل این رشته دانسته و در جهت تقویت زیر بنای شخصیتی رشته بیهوشی توصیه هایی نمودند.
ادامه دارد
گفتار پنجم
در ادامه جلسه استاد دکتر سلیمی که البته از ایشان زودتر درخواست سخنرانی شد و لی با متانت و بزرگواری ترجیح دادند بعد از استماع سخنان اساتید پیشکسوت بیانات خود را ایراد نمایند، ابتدا به تحلیل تحولات اخیر انجمن پرداخته و این جلسات مباحثه را نشانه پیشرفت و گذار از سنت به مدرنیته دانسته و فرمودند مهم اینست که در حال حاضر در کجا قرار گرفته ایم.وکاهش ادیت رشته بیهوشی را فرآیند عملکرد گذشته دانسته و اولویت فعلی را بالا بردن هویت و زیر ساخت رشته بیهوشی قلمداد واظهار داشتند رسالت و توان خود را ابتدا در جهت تقویت زیر ساخت رشته بیهوشی،بکار گرفته وبحث های روبنایی شامل تعرفه و دیگر مسائل مرتبط جانبی در درجه دوم قرار دارند.
از جمله فعالیتهایی که انجام شده مقابله با سنترالیزیشن، وتمرکز زدایی انجمن است، برای مثال امتیاز برگزاری کنگره ها به شهرستان های مراکز دانشگاهی که در مقابل انجمن تهران صورت گرفته است.
بخش دیگر صحبت های ایشان ایراداتی نسبت به عدم وجود اطلاعات کافی از توزیع جغرافیایی وتعداد متخصصین وکاردان و کارشناس واشتغال ومیزان درآمد وسایر اطلاعات مرتبط با تصمیم های استراتژیک بود و نسبت به زیر ساخت برنامه ریزی آماری تاکید نمودند.وخاطر نشان کردند میبایستی کمیته هاومحور های کار تعیین و نیاز به هماهنگی دارد که نقش انجمن شیراز را در این راستا بسیار تعیین کننده دانستند.
در بخش دیگری از سخنان خود فعالیت های انجمن مرکزی و انعکاس اعتراضات و معضلات در رابطه با افزایش پذیرش دستیار، موازی سازی های شغلی وتصویب کارشناسی ارشد، و تصمیم گیری های غیر کارشناسی شده تعرفه، بامسئولان وزارتخانه نامه نگاری ونشست هایی انجام شده است وهمچنین فعال نمودن جلسات علمی و سایت انجمن مرکزی، برگزاری ماهانه جلسات انجمن وشورای سردبیری مجله که قریب پنج سال خاموش بوده و فعالیتهای متعدد هیئت مدیره انجمن مرکزی را بر شمرده و تقاضای همدلی وهمیاری از هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز را نمودند.
در بخش دیگری از بیانات در خصوص عضویت ایران در فدراسیون بین المللی آنستزیولوژی که چندین سال است بعلت عدم. پرداخت حق عضویت لغو گردیده بود، رایزنی و قریب هشت جلسه ملاقات و مذاکره در لندن انجام شده که بخش عمده بدهی بخشوده و عضویت مجدد به تصویب رسیده و از سال جاری حق عضویت پرداخت خواهد شد.ودو نفر جهت ورود به کمیته های فدراسیون جهانی پذیرش شده که حتی در انتخابات ریاست فدراسیون هم میتوانند کاندید باشند. پاره ای ازصحبت های ایشان نیز پیرامون کمیته حقوقی انجمن و بحث رابطه بین پرویلیج و سهامداران وبالعکس بود که نیاز به تدوین مقرراتی دارد.وهمچنین نیاز به سازماندهی اتاق فکر با مشارکت انجمن های استانها در جهت بازنگری آئین نامه انجمن و تدوین آئین نامه ها ی جدید.
در خاتمه جهت به روز نگه داشتن سایت انجمن درخواست مشارکت علمی و اخباری داشته و در خصوص گروه های شبکه های اجتماعی و سایت انجمن پیشنهاد یک گروه واحد شدن را نموده و بخصوص نظر جامع ایشان در جهت بزرگ نمودن شخصیت های حقوقی و حقیقی همکاران، بزرگ نمودن انجمن وارزش گذاری عملکرد آنها را داشته وضمن انعکاس اعتراضی یکی از مسولین بلند پایه،نسبت به اهانت ها وکوچک نمودن و خطاب قرار دان شخصیت ها که ضمن بی حرمتی، موجب کوچک شدن جایگاه انجمن وبالطبع رشته بیهوشی میگردد گلایه و توصیه به پرهیز از اینگونه رفتار نمودند و رمز موفقیت را در باهم بودن و رعایت حسن رفتار و کلام دانسته و درخواست نمودند که نامه هایی که خطاب به ایشان در تلگرام پست میشود میبایستی جهت پیگیری بصورت مکتوب نیز بدست ایشان رسانیده شود..درپایان مورد تشویق حضار قرار گرفته و از زحمات ایشان قدر دانی شد.
بازنویسی و تدوین
آقای دکتر امامی
پاسخ دهید
Want to join the discussion?می خواهید در گفتگو ها شرکت کنید؟